Makcik Yang Tak Sedar Diri...

Monday, February 21, 2011
Kalau kita pandang langit malam,
Ditemani bulan terang.
Dengan bintang gemerlapan.
Tentu hadir rasa rindu pada seseorang,
Kan?

Weekend baru ni saya 'baby sit' anak menakan saya... Umar. Mencabar juga sebenarnya menjaga Umar pasai Umar tak berapa sihat. Sekejap Umar ok. Sekejap merengek. Sekejap menangis. Mungkin Umar rindukan ibu dia gamaknya.

Tapi last-last tu, tenang juga Umar dalam ribaan saya. Mungkin Umar dah mula merasai aura keibuan saya kot!...errrr.

Cuma yang saya tak boleh nak tahan, saya masih lagi duk bahasakan diri saya ni 'Kak Nor' dengan Umar, bukan Mak Cik Nor!!..Memang la Kak Nor ni makcik yang tak sedar diri. Kan Umar? he he!

20 comments:

nurkass said...

salam fida.
betul tu..bila pandang langit diwaktu mlm..sunyi jek..huhu..

ahaa..mmg tak sedar diri aunty fida ni..kakak ye..

hehe..

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga saudari dikurniakan kesihatan yang baik..

Ya, bersama bulan dan bintang di bulan Rabiul Awal terutamanya sering rindu kepada manusia yang paling mulia di seluruh alam ini..

Makcik hehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum fida...

tue mcm tanda2 awal awak nak ke jinjang pelamin je hehehehehe....semoga segalanya dipermudahkan

Kehelan said...

salam Fida...

selalu jugak tersasul membahasakan diri kaklong

eDoTz said...

same le kite kalo dgn anak menakan mmg slalu tercakap kak ida bukan makcik ida kahkahkah :P

Pn Kartini said...

Salam my dear..:)

ermmmmm..sebut pasal gelaran tu..
akak pun sepatutnya...ada gak title Makcik tuuuu..cuma anak2 buah dipaksa panggil ACHIK...rasa muda sikit..hehehe;)

masz14 said...

umar??? sedapnye nama... hahahahaha!

Bijen M. said...

Tak lama dah tu.
Cepat-cepat.
Kelepuk kelepak kelepuk kelepak.

natni said...

tu br ank menakan...
ank yg 2 org tuh cmne
LOL

shameel Iskandar said...

Salam Afida.
Ciri-ciri keibuan telah jadi, dan Insha-Allah detik menjadi ibu akan tiba.

mmg sepatutnya bahasakan makcik dgn anak saudarakan.

shameel Iskandar said...

pembetulan afida.

ciri-ciri keibuan telah ada(bkn jadi) hahaah

Afida Anuar said...

Kass-->lalalala...mmg fida tak sedar diri pun kass, entah apa2. Umar duk gelak je nanti kalau tau..heh!

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak. moga saudara pun begitu jua. Na'am...rindukan Baginda RAsulullah saw yang bawa cahaya ke seluruh alam...menyinari dan menerangi kehidupan manusia yang pernah suatu masa dulu berada di dalam kegelapan...
pakcik?heeee

Sahrom-->Waalaikumusalam sahrom..tanda2 awal? ehehhe doakan eh..

Kay-->fida punya kes bukan tersasul kay, sengaja!..heh!

Edot-->hehe...oh rupanya aku ada geng!

Kak Tinie-->Waalaikumusalam kak..hehe. ohh klu kak tinie panggil acik...suh dia panggil fida cik nor je la..nmpak muda sket.heh!

Mas-->hehe.. Mas, kebetulan. Aku pun tatau adik ipar aku nk kasi nama tu. Sorang lagi sahabat aku pun, nama anak dia Umar gak. Umar Firas. Anak ko mas, Umar saja. Anak menakan aku, Umar Khaalish. Trend nama Umar kut sekarang..

Bijen-->hehe..Aminnn..moga masin mulut lu bijen;)

Intan-->anak yg dua orang tu panggil....errr.. kakak jugak la:P

shameel-->ptutnya mcm tu la shameel,tp dek tak sedar diri dan rasa diri masih muda ni, bahasakan kak jugak!...ekekke

naimisa said...

asalkan Kak Nor tidak bahasakan diri sebagai adik sudahlah. Nanti lagi kesian nasib budak tu. hahaha

Afida Anuar said...

..adik nor pun ok gak naim. Nampak lagi muda!...oh..hehe

UYC said...

umar oh! umar ekeekkee...

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Ungkapan yang lebih tepat adalah`Makcik Yang Tanpa diSedari..` Apabila asyik pandang langit malam, bulan, bintang di Putrajaya sejak tahun lepas lagi manalah disedari masa berlalu dgn cepat sehingga belum bersedia menerima kenyataan bhwa alam sekeliling kita sudah banyak berubah. InsyaAllah, lama kelamaan kita dapat juga menerima diri kita dimamah usia! Masa tu dah berubah jadi nenek Fida pulak!

Park Young Shake said...

semua orang tak sedar diri bila tidor... hehehe

Apa Khabar ?
Semoga Allah Merahmati kehidupan kawan2 semua !

IMANSHAH said...

wah, aura keibuan, itu yang kucarik

Khairi said...

aiseh, tajuk n3 tu... diri sendiri rupanya... huhu.

susah jaga budak demam, absyar baru baik demam, 2 minggu. seksa betul tengok dia.

Afida Anuar said...

UyC-->hehe..Umar dah tidur:P

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt. Tajnur..hehe, tak boleh nak bayang, kalau dikurnia umur yang panjang kelak, insyaAllah..saya jadi nenek pulak..kuikuikui.

Bukan tahun lepas..dah masuk 4 tahun dah duk renung bulan bintang kat putrajaya ni, cuma..sejujurnya, bintang2 kat sini tak seindah kat kampung:D

Pak Shake-->hehe..pak shake la yang tidur tak sedar..saya sedar..

Alhamdulillah semua sihat2. Moga Allah merahmati Pak Shake sekeluarga juga..

Imanshah-->ohh...errr.. ok...(malu2)..hehe

Khairi-->ye la khairi, kutuk diri sndiri, nak kutuk orang mana boleh, saya kan baik...heh!

 

Browse