Masih Di Sini...

Tuesday, September 28, 2010
Sometimes life will give you lemon.
When that happens, you've got two choices, friend
You can wear a sour face....or make lemonade

Sumber: Love happens..

19 comments:

Abd Razak said...

Salam saudari afida...

Moga saudari sentiasa dalam rahmat~Nya serta dikurniakan kesihatan yang baik..

Senang atau susahnya dalam kehidupan ini merupakan ujian dari Allah SWT, bersyukur atas kurniaan~Nya..

Lemonade..kadang nampak masam juga muka kerana airnya masam..

Kamsiah said...

"jika anda diberikan limau nipis yg masam,jgn dibuang kerana anda boleh menjadikannya manis dan menyegarkan..."

aideeb said...

xsalah bermuka masam jika adayg sudi memujuk.hihi

starsyeea said...

salam kak afida :) sy rindu kakak...hehe

ermmm...lemonade...sedapnye

luahfikiran said...

SALAM,
WHICH ONE U CHOOSE? LF CHOOSES BOTH

Afida Anuar said...

@Abdul Razak-->salam saudara abdul razak..ALhamdulillah, saya di sini sihat2 saja dan moga kita semua sentiasa dikurnia rahmat dan kasih sayang dari Yang Maha Mencipta..

InsyaAllah saudara, cuba bertahan sebenarnya..moga2 dikurnia kekuatan..lemonade.. masam masam sedap..hehe

@Kak Kamsiah-->tambah gula ye kak? ke tambah madu?hehe

@Aideeb-->uhuh..sape la nk pujuk klu muka masam deeb, melarikan diri ada la;)

@Starsyeea-->salam starsyeea..rindu starsyeea juga..lama menyepi yer..

@LF-->Salam LF..hurmm....i go for lemonade...ohh ye..that's my favourite..

naimisa said...

I want to make lemon's perfume. :D

sahromnasrudin said...

salam..air lemon mmg sedap..lebih kurang mcm teh o ais jugak heheheh

r.o.l. said...

Saintis kata lemon adalah detergen semulajadi yang baik, jadi when life gives me lemons, I'll go do the dishes :-D

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
How about if there is no choice? Neither can we wear a sour face nor lemonade face, only Norafida face....

aliff muhammad said...

Salam,

Puan Afida.


Saya ambil dua-dua. Praktiknya tiada siapa mahukan muka masam dan limau masam.

Saya tukar jadi muka manis dan limau manis.

Afida Anuar said...

@Naimisa-->kreatif!! tak pernah terfikir pun..hehe

@Sahrom-->peberet saya tu sahrom..hehe..maksud saya lemonade..

@R.O.L-->Salam rol...ahaa, banyak pula pilihan tuk lemon ni eh. hehe...

@Tajnur-->Waalaikumusalam wbt!Tajnur..hehe Nor Afida face? ada ke.. i'm pretty sure nobody wants that choice either;)

PS: aikk, mcm mana tau nama hamba nor afida ni? err...kebiasaannya sy tulis Afida je...ke saya pernah tulis nama sy penuh sebelum ni, hurmm takpe la abaikan..

@Aliff Muhammad-->Salam.. puan? status saya masih cik la..apa pun saya harap itu sebagai doa...insyaAllah...

That's good..tambah gula dalam air limau masam..tambah senyum dalam muka masam..insyaAllah..

Pn Kartini said...

Salam dear..:)
ermmmm....tak naklah masam muka dek juz masamnya...tak awet nanti..heheheh:P

:)Moga dik fida happy2 di sana:):)

DrSam said...

Salam Afida,
yes...life is about making choices. Whatever it is, choose wisely.

the unknown said...

u can trade the lemon for a strawberry instead.

im sure life includes a barter system as well.

MaizaC'Joe said...

Salam kak Afida

Maiza suka yang masam-masam.. lagi best masam-masam maniss...
tapi kalau muka masam.. adui.. payah..

moga sihat dan ceria ja :)

shameel Iskandar said...

Adakalanya makanan yg masam dpt mengurangkan kolestrol.

Dan seringkali yg mnis mengundang kencing manis.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

limau tu boleh buat macam macam.. boleh letak kat muka..boleh jadi air minuman...minum suam tanpa gula boleh buang lemak... macam lagu xpdc lak

Afida Anuar said...

@Kak Tinie-->salam my dear kak tinie..tak awet muda eh? ke awet tua? hehehe..insyaAllah akak..moga akak pun ceria2 selalu di sana..

@Dr Sam-->Salam Dr. Sam...insyaAllah i will...thanks..

@the Unknown-->yeap,exactly. You'll have more choices in ur plate by having this barter system..and that's cool..
Thanks..

@Mai-->Salam mai..aha, jangan masam2 muka tau..semoga mai pun ceria2 selalu..

@Shameel-->ahaaa betul gak tu kan shameel...

@BrutalSolo-->ok la klu mcm tu saya pilih yang buang lemak tu la...hehe

 

Browse