Pejam Celik...Pejam Celik...

Thursday, September 16, 2010

Kami.. InsyaAllah tahun hadapan jika dipanjangkan umur akan bertambah lagi seorang, atau dua orang? hehe..

Entry versi kampung ni. Alhamdulillah, hingga saat ini aku masih di Keropok Lekor Land (tiru ayat Dr Sam). Kali ni memang lama betul aku bercuti. Kononnya balas dendam lama tak cuti, sampaikan cuti tahunan berbaki 0. Elok la tuh.InsyaAllah, hari Ahad ni baru aku akan bertolak balik KL.

Cerita raya tahun ni bagi aku....biarlah dia duk situ, diam-diam tersimpan kemas dalam kalbu..eceh..

PS: Dua hari lepas aku mendapat SMS dari Kak Tirana, suaminya dimasukkan ke ICU kerana jangkitan kuman. Dan sehingga pagi tadi aku diberitahu tidak banyak perubahan. Sama-sama kita doakan agar suami Kak Tirana sembuh..insyaAllah..

27 comments:

nahmy said...

alhamdulillah...raya disambut meriah!...seadanya. oh ya...canteklah 'frame' gambor raya tuh..

Khairi said...

tak tahu pulak berita fasal suami kak tirana. mmm... kena siasat ni.

fida, wat mari sekut raya ke KL deh. hehe

en_me said...

meriahnyerr uoolss.. ehehe

sahromnasrudin said...

cantik pic kat atas tue..semoga keluarga awak terus berbahagia ya..aminnn...

Abd Razak said...

Salam...

Moga saudari sihat hendaknya sambil berhari raya menziarahi sanak saudara..

Eloklah bercuti panjang sikit sempena eidul fitri ni..

Bagaimana keadaan suami kak tirana? Harap keadaannya bertambah baik..

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Alahai, macam tak seronok perasaan nak balik ke KL je? Tu mesti ada apa2. Kalau nak katakan mslah `kerja`, semua pekerjaan ada `risk and uncertainty`. Kalau nak ikutkan suasana sekitar tmpt kerja, semua perlukan masa utk dptkn `condusive environment`. Tapi kalau masalah si dia..., lautan mana tak bergelora dan bumi mana yg tidak ditimpa dek hujan! Anyway Selamat Hari Raya Aidilfitri dan SElamat memandu balik dgn berhati2 dij/raya ke Putrajaya.

penjejak maya said...

salam,

jangan pejam celik pejam celik mase memandu tu dah la ye..

selamat bercuti sakan..

Afida Anuar said...

@Nahmy-->Nahmy, terima kasih. Frame gambar tu adik yang buatkan. saya ciplak je..hehe

@Khairi-->Kak Tirana nak message awk 2 hari lepas tu,tapi kehilangan nombor. Dia mintak saya sampaikan. Saya dah message awak, tapi tiada balasan. Awak masih guna no ni kan? 016-203****

@en-Me-->heheh jangan jeles yer..tahun depan insyaAllah lagi meriah...

@Sahrom-->Amin..insyaAllah...harap2nya begitula hingga ke akhir hayat..

@Abdul Razak-->Salam saudara abdul razak. MOga saudara pun begitu juga. Itu lah,sehingga hari ni pun umah sanak saudara tak habis diziarah lagi ni..huhu..

Itu la saudara. Saya mendapat berita dari Kak Tirana 2 hari lepas. Hari ni saya message kak tirana bertanya perkembangan. Dia kata masih di ICU dan tidak banyak perubahan. Sama-sama kita doakan ya.

@Tajnur-->Waalaikumusalam wbt!.. hehe, itulah saya tajnur..kalau dah lama bercuti atau sekejap bercuti di kampung, memang terlalu berat hati bila mana mengingatkan hari nk tinggalkan kampung nanti. Bukan sebab si dia la Tajnur..si dia pun tak muncul lagi ni..errr.tak habis-habis nak kenakan saya ya...takpe2,boleh buat saya senyum tatkala membacanya.

Apa pun terima kasih tajnur..Salam aidilfitri juga...InsyaAllah..saya bawak Incik Hitam dengan hemah..dan hati2..

@Penjejak Maya-->salam..uishh..takkan tak nak pejam langsung mata tu PM..bahaya pulak nnti..hehhe.. selamat bercuti sakan juga buat PM sekeluarga

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Pejam celik, pejam celik dah puasa,
pejam celik, pejam celik dah raya,
pejam celik, pejam celik Afida nak dpt anak buah sorang dua, sebelum
pejam tak celik-celik, maaf dipinta.
Di blog Pn Kartini, tak ada apa2 cuma saja saya mention nama Afida sbb tajuknya `merisik khabar`, mudah2ah dptlah Pn Kartini tu tolong Afida!

Afida Anuar said...

Waalaikumusalam wbt!...

kalau saya pejam tak celik2..harap dimaafkan segala kata yang mungkin menyinggung rasa Tajnur yang tersurat di sini ya!...

oooo..merisik khabar..ingatkan apa la. satu patah pun tak faham. Bila Tajnur tulis komen loghat sana, seolah2 Tajnur pun asal dari sana juga, kebolehan mengusai banyak loghat...bagus2..

Rashid said...

ehemm ehemmm.. tahun depan tambah sorang lagi? ermmm .. sapa tu?? pssttt..

shameel Iskandar said...

Slmt hari raya Afida. Msti seronakkn raya kat kg.

Afida Anuar said...

Cikgu Rashid-->ye la cikgu. Tu yang kat dalam perut adik ipar saya tu..insyaAllah, dia akan keluar nanti dengan selamat... dan mana tau jodoh saya sampai...bertambah lagi sorang....err...doakan eh cikgu!!gagaga

Shameel--> selamat hari raya juga shameel... seronokkkk sangat!!! Rasa mcam takmo balik bandar dah ni...hohohohoo

naimisa said...

wah, fida. Nampaknya ahli saya dah lebih dua orang drp ahli Fida... :D

uNcLeJoE said...

best raya kan ngn family... apatah lagi kalau family jauh jauh berkumpul time raya... hehehe

itu yang nak dengar tu bertambah lagi nanti ... mungkin dua baby dan tambah lak ipar lelaki adik beradik fida nanti ek... ye kan ... btul la tuh... erkk

-fida weekend ni baru UJ plan nak post semua hadiah kat pengunjung bertuah tu.. sebelum ni memang tak sempat .. beraya sakan... kan... hehhe

Kamsiah said...

alamak fida...akak pun ungu voilet gak tahun ni tema raya..:)

Afida Anuar said...

Naim-->hehe..takpe2..insyaAllah ada rezeki lepas ni boleh kejar;)

Uj-->insyaAllah uj..kalau dah sampai ketentuan Dia...

Owhh takpe..tak kisah je bila2. Masa kat kg baru ni tertunggu2 gak hadiah dari UJ. Tapi dah agak dah, uJ mesti bijji ni...hehe..


Kak Kamsiah-->wahh akak..kita sedondon!!!;)

DrSam said...

Salam dari Rio,
semoga kenangan indah itu kekal di dalam memori. juga saya turut berdoa agar suami kak Tirana mendapat keafiatan kembali.

Afida Anuar said...

Salam Dr Sam..wahh pergi ke Rio rupanya...hehe, ada yang indah...ada yang sedih la Dr...

insyaAllah...baru teringat, saya sudah lama tidak berutus khbar dengan kak tirana sejak bertanya perkembangan tu..

luahfikiran said...

SALAM,
TAK ADA N3 BARU KE ? LF SENTIASA MENGIKUTI BLOG AFIDA

aideeb said...

selamat hari raya FIDA..klo buat open house kat KL jemput la deeb

Afida Anuar said...

@LF-->salam..insyaAllah akan ada. Minta maaf banyak-banyak sangat LF, buat LF lama menunggu..kekeringan idea saya ni..konon..hehe

@Adeeb-->selamat hari raya deeb..tak pernah2 lagi buat open house kat KL ni, kira sapa nak datang, datang je..klu mai putrajya, war warkan lah eh;)

Bro Bayu said...

dalam gambar ni, mana satu kak fida ek?

saya afi. said...

kerepok lekor land? nice name la. lepas ni boleh la sy guna jgk ;) hehe

Afida Anuar said...

Bro Bayu--> cuba cari yang paling cun... itu la akak..hehe

saya afi.-->tu pun saya amik dari ayat dr sam... hehe... separuh dari nama saya..afi..afida..

keon said...

Salam aidilfitri fida (lmbt tul wish).. maaf kan salah & silap :)

Afida Anuar said...

Salam aidilfitri buat Umar Al-Firas, walid dan umminya.. Maaf zahir batin..

Itu la, lambat betul..eheh.. aunty fida ada hantar sms malam raya tu, tapi asyik failure delivery je. Last2 tak hantar terus...err..

 

Browse