Andai Itu TakdirNya..

Thursday, April 02, 2009
Maafkan aku kerana terlalu asyik mengabaikan 'online jurnal' ini. Bukan niat untuk mengabaikan, tapi keadaan sekeliling begitu memaksa aku berbuat demikian. Maafin yaa!

Sejak seminggu yang lalu aku agak kebizian sehinggakan idea untuk mencoret-coret langsung takut untuk mendekati aku. Seharian di pejabat tiada kerja lain yang bisa dilakukan... test dan test dan test sistem penjara dari obersi tu. Lagi dan lagi dan lagi. Dah nama pun tester, kerja apa lagi yang bisa dilakukan selain 'testing'. Kan?

Pernah juga pada satu hari yang mendung itu, aku hampir-hampir bergaduh dengan pembangun yang datang dari negara Taj Mahal sana, gara-gara dia yang suka suki mengubah requirement yang ada. Adoii... hampir gila aku dibuatnya dengan projek 'pecah penjara' ni. Ditambah dengan ketua penguji kami yang....entah la, susah untuk jelaskan. Rasa macam bangang pun ada. huh!

Ok. Cukup lah serba sedikit cerita berkenaan projek itu. Takut nanti terlebih cerita, ada yang kene masuk penjara. Payah pulak jadinya..eheh.

"Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh onak dan duri, aku tidak pernah pasrah dalam hidup aku. Andai itu takdirNya, sebelum menggapai bahagia, aku redha. Namun apabila tiba saat aku tidak mampu bertahan lagi.....oh Tuhan..tunjukkan aku jalan..."

p/s: Ok kay, countdown dah berakhir... yes berjaya!..hehe

8 comments:

Kehelan said...

sekali dia update, terus jiwang! :p

hidup ini penuh kepasrahan... :D

Afida Anuar said...

kay..jiwang sekali sekale..

heee..mekasih tuk nasihat tu kay..insyaAllah moga dipermudahkan
kay pun same yer..AMin..

Tirana said...

Pasrah dengan ujian yang datang tapi jangan berputus asa untuk terus berusaha...

:.Yus.: said...

mak aih..tu dia post jiwang beb..hehe..

ari ni x p ofis..kesakitan menyerang menyebabkan saya malas utk melangkah ke office..huhu

Khairi said...

welkam bek..

lumrah keje fida.

kumpul bajet. nnt awk resign, balik, run bisnes.

sakit kepala bisnes

ngan sakit kepala makan gaji ni

teramat lah lain. :)

AL-BIMA SAKTI said...

tidak mudah memiliki bahagia. dan tidak begitu sukar untuk memiliki derita@sengsara.

Afida Anuar said...

Kak Tirana-->InsyaAllah kak tirana. akan teruskan usaha ini sehingga nafas terakhir..amin..

Yus-->hehehe..post jiwang sbb bc buku ala2 jiwang gituw..kuikuikui..

Khairi-->huhu..itu la..tp sy tak minat biz pulak..wlupun darah yang mengalir dalam badan ni darah biz..erkk..heheh

Incik Al-Bima-->betul....owhh bahagia, datang la menyapa..erkk

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes

 

Browse