Misteri Tanpa Wayar...

Monday, April 20, 2009
Ok,sekarang aku sedang bercuti di kampung sejak Jumaat yang lalu. Cuti akan berakhir besok, bermakna lusa aku akan kembali bertugas. Hadoii, kalau tak nak kembali ke sana lagi...aci?erkkk..

Oh yer, walaupun kampung aku ni bukanlah terletak di tengah-tengah bandar Kuala Terengganu, atau lebih tepat lagi Bandaraya Kuala Terengganu, tapi di ruang bilik aku yang mengadap Sungai Terengganu ni, aku boleh 'access internet wirelessly'. Mantap kan penduduk kampung aku, dah guna wireless..eceh.. (padahal penduduk kg orang lain dah lama dah gune:p)

Bermakna, aku tak perlu lagi ke bilik kecil di sebelah ampaian sana kalau aku nak online. Kat bilik tu pulak agak terperuk sikit dan mengadap kubur! Bersyukurnya aku dengan hambaAllah yang sudi berkongsi wirelessnya ini. Baik sungguh hati dia..kan? eheh.

Harap-harap aku balik nanti, wireless ni akan tetap ada dan ada dan ada........dan dia tak terfikir nak setkan password untuk wireless nya ini..erkk... pelisss pelisss..

Ok, nak gi mandi sat... anak dara, bila balik kampung, selagi matahari tak meninggi, selagi tu la tak mandi pagi ...adehh, tau dek bakal mertua ni, sah tak jadi depa nak datang meminang! huh!!

p/s: Bakal mertua? Hurmmmmmmmmmmm....

Sah kekasih Incik Hitam ni koya!!!!

erkkkkkkkk....gagagaga..

11 comments:

syahza said...

salam cik pida,

bercuti rupanya... patut la mcm senyap jer..

hehehehe pakai wireless free mmg sesuatu yg indah... lalalalala..

Khairi said...

ye ye ye.

kalo jiran tu tanam pokok mangga rapat ngn pagar kita, buah yang terbabas dahannya ke dalam pagar kita tu harus kita amik.

so, hentam saja wireless itu, awk guna ke tak, byk tu gak dia bayau hehehe.

tapi kat umah sy (KL) takde ler wireless pree. tensen gak kdg. :p

Tirana said...

ha'a..kalau dia orang islam, insyaAllah dia dapat pahala..Fida doa2kan untuk hamba Allah tu.. Kak tirana punya wireless ni rasanya dah pasang password..hehehe..kak tirana ni tak reti sgt la bab2 wireless...

Kehelan said...

Fida... tak mandikan en hitam sekali ke? :p

Kehelan said...

oh... terasa peliknya... knp blog Fida nih takde date posted ek? time jek ada... kompius plak Fida update blog ari apa... try cek lg sekali kot salah tgk...

selepas beberapa kali cek, btul laa Fida takde tarikh... ekekeke

Akhi Farid Rashidi said...

Salam Ziarah...

Jemput baca..

1001 Situasi Dalam Sebuah Gerabak!http://www.faridrashidi.com/?p=319#more-319

:.Yus.: said...

wah bestye blk kg..mau blk kg gak..huhu

erm wireless free..nape kt cni xde pn..erk..lalala

Afida Anuar said...

Cik toin-->kt kg cik toin..online kejap2 jek..silau2 gitu jek..nk bertapa depan pc..kang rugi lak balik kg pn ngadap pc...hihihi..

Khairi-->itu ler pasal...takkan sy takmo gune kan..dah on pc,nampak ada wireless..hehehehe..moga2 Allah bagi ganjaran kat dia kasi wireless pree kt org spt sy ni.

Kak Tirana-->better psg password kak tirana...nnti klu tak pasang password, tenet jadi lembap sbb ramai sangat orang gune(curi)..erkk.heeeeeee

Kay-->dah mandikan dah awal2 sampai:D

Kay..ni kes fida tukar template aritu..terus tarikh n ari ilang...tatau dah nk retrieve macam mana..last2 biar jek la.. ada jugak yang pasan rupanye..ekekekek

Akhi Farid Rashidi-->salam ziarah

Yus-->dapat kut yg akak punye.. tp mebe tak sampai tingkat 6..n akak pun dah setkan password tuk wireless tu..heheheheh...
hati takmo balik kl ni..cemane yus???huhuh

khairi said...

[....ganjaran kat dia kasi wireless pree kt org spt sy ni.]

ayat ni tak tahan hahaha

Afida Anuar said...

kehkehkeh..apa yang tak tahannya khairi?heeeeeeee

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes

 

Browse