Baik-Baik Saja...

Wednesday, August 11, 2010
Baru je lepas goreng nasi untuk sahur pagi besok. errr.. Gila awal Cik Fida masak sahur, haha. Takpe la, mana la tau in case tak terjaga ke, atau pagi besok Cik Fida tiba-tiba dilanda rasa malas nak memasak ke..haha alasan!! Takpe-takpe, nasi goreng dah siap, jangan risau. Panaskan aje;)

Selamat malam..dan selamat bangun sahur buat semua!

Cik Fida nak belayar ke bulan dah ni.. till then,

Assalamualaikum..

20 comments:

aZr|n said...

fida, selamat berpuasa. lambat wish pulak.

uNcLeJoE said...

fuhhhh awal sedia sahur kan... hehehe bagus gak... tak lah menggelabah kalau terbabas bangun...

nasi goreng ... OK je... tapi UJ ni kalau sahur mesti makan best best... kalau berbuka biasa biasa jer... hehehe nak trick selera skit...

sebab sahur tahu aje lah kan... berbuka apa aja ada... hentam sure boleh masuk...

alhamdulillah ada isteri yang best, best dan best...hehehe

Abd Razak said...

Salam Saudari Afida..

Moga terus sihat dalam menjalankan ibadah puasa dan tugas seharian..

Kalau sdri nasi goreng, saya lagi simple, saya cuma makan buah tamar dan oat setiap kali bersahur. Menu sahur saya ni dah bertahun diamalkan tanpa jemu hehehe..

Moga beroleh taqwa...

Tirana said...

Fida, kak tirana pagi semalam untuk sahur, bangun pukul 2 pagi masak 'baked spagethi bolognese'. Sahur pagi ni bangun pukul 2 jugak, masak fish n chip.

Afida Anuar said...

@Azrin-->selamat berpuasa juga azrin..heheh..takpe lambat asal selamat;-)

@Uj-->terrajin UJ, kebetulan ada nasi lebih. Housemate tertanak banyak.. biasanya Fida sahur roti je. Tak pun oat..depends.

Wahh biasanya orang makan sahur simple, berbuka yg best2...terbalik pulak eh UJ..takpe2.. apa kata share apa yang best tu UJ..fida pun nak tau gak, insyaAllah nanti bila fida dah kawin boleh praktikkan utk suami..errr.

@Abdul Razak-->Salam saudara abdul razak..alhamdulillah, sihat2 aje..moga saudara pun begitu juga.

Saya pun begitu, kebiasaannya roti dan kurma..dan milo/susu...tapi semalam kebetulan ada nasi lebih. Jadi goreng je la dari elak pembaziran;)

Kak Tirana-->Wowww Kak Tirana, gempaknya menu sahur...hehe..Rajin kak tirana masak tu semua pagi2 hari..

sahromnasrudin said...

salam..nasik goreng letak telur mata ke?? pekena dgn kopi oo..terus segar mata pas sahur kan :-)

nahmy said...

nasi goreng + ikhlas berpuasa = insyaAllah beroleh keberkatan-Nya...esok-esok try la plak 'mee goreng mamak nigeria'

Khairi said...

belayar ke bulan? mak aiiiihhh hehe. kat bulan takde waktu imsak tau.

Bro Bayu said...

rajin nyer u masak. Bro bayu ngan housemate sahur pukul 12 (kira supper le tuh)...hehe..lauk beli siap2 kat bazar then masak je nasi mejelang pukul 12..kalau kot2 terbangun sahur...teguk jer air and kurma...nak masak2 sowi..hehe..biaserlah..org takder isteri lagi..

luahfikiran said...

Salam CF,

Tak lama lagi kita berbuka. Selamat Berbuka.

shameel Iskandar said...

Bestnya bersahur dgn nasi goreng. saya bersahur dgn kuih dan kurma jer.

Afida Anuar said...

@Sahromnasrudin-->Salam..telur mata takde la Sahrom. Tapi telur hancur ada;)


@Nahmy-->ahaa..tak sempat nak borong barang basah tadi tuk buat mee tu.. eh betul nigeria eh? hehe..

tengok la wiken ni saya terai buat.. thanks kasi idea ni nahmy... buntu gak sebenarnya nak kunyah apa waktu sahur.huhuh

@Khairi-->ahaa..kat bulan yg saya belayar ni ada waktu imsak la khairi. Tak caya? meh datang cni tengok..ehhee..

@Bro Bayu-->ai memang rajin la bro bayu:P.. serius!..hehe..
Ala..tak lama dah tu dah nak ada isteri... kan? mabrukkk bro bayu...jangan lupa jemput yer!..


@Luah FIkiran-->Salam LF.ahaa.,Alhamdulillah baru selesai solat sunat terawih..time untuk belayar pula ni.. ke bintang atau bulan?waAllahualam..

@Shameel-->Err..nasi goreng biasa2 je shameel.. tak best pun..errr

MaizaC'Joe said...

salam kak fida

cmna best ka layan nasi goreng time sahur.. hehehe... selamat bersahur utk 3 ramadhan pula...

etuza said...

Salam..apa khbr orang2 yang baik di laman maya "never give up on a miracle"
Menziarah di petang sambil berpuasa..
Semoga kita ikhlas jalani ibadah mubaraq ramadan..
salam alaika..

Pn Kartini said...

Salam my dear sis..:)

:)Ok pe..
Ada perancangan utk apa2 kebarangkalian yg akan berlaku..heheh
Goreng nasi dahulu..esok panaskan jek kann..:)
Kalau baru nak goreng esok..hasilnya tetap nasi goreng jugeee:)

take care yaa..

Afida Anuar said...

@Maiza-->salam maiza..best la jugak..hehe..ahaaa..dah nak masuk sahur 4 ramadhan..huhu..selamat...

@Etuza-->Salam..orang2 di sini sihat2 alhamdulillah..moga2 orang di sana pun begitu jua...

insyaAllah..moga kita semua beroleh taqwa...

@Kak Tinie-->Salam my dear kak tinie...hehe..semua benda kena ada plan kak;).. kak tinie pun sama...take care..dan selamat bersahur!

Rashid said...

salam

wah!! tahniah. Saya tabik kat fida.. bukan senang nak goreng nasi tu.. hehe.. larikssssss..

suka makan yang simple-simple je tapi sedap..

Afida Anuar said...

Salam cikgu rashid..

hehe..iyo la tuh cikgu..errr.nak lari ke mana tu?:P:P...

aha..saya pun sama..simple tapi sedap. Ikan singgang? ehehehe

penjejak maya said...

salam,

selamat menjalani ibadah puasa dan kalau dah berpuasa di tempat orang persediaan tu pun simple je lain la kalau dah berdua tu..

kalau dah sampai ke bulan jangan lupa turun balik ke bumi pula hehe..

Afida Anuar said...

Salam... memang simple pun PM..orang kata single is simple..cheewah...

ahaaa..itula.sekali ke bulan, rasa mcm tak nak turun dah..tapi kene turun jugak...hehe

 

Browse