Semakin Susah, Semakin Indah...

Wednesday, June 16, 2010
Alhamdulillah..hari ni dah bertambah sihat sedikit. Lidah pun dah mula ada rasa. Sekali sekala rasa sakit, aku suka. Cuma bila tiba masa nak mandi tu la, rasa seriau sangat. Tulang rasa gigil dan ngilu macam kena palu..huh.

Begitulah kehidupan. Ada masa sihat..disyukuri. Ada masa sakit..diinsafi.

Ok la..time untuk tengok bola.

Eh lupa.... tv rosak, alahaiiii... Tengok dalam mimpi aje la Fida oii! erkk..

17 comments:

ummu said...

salam Fida
alhamdulillah semakin sihat.TV pun meragam juga...berehat ya Fida

Abd Razak said...

Salam..:)

Alhamdulillah.. moga terus mendapat nikmat sihat. Saya tgh layan perlawanan tenis atas grass court..:)

Pn Kartini said...

Salam my dear..:)

Aduhai dear..mujur laa tv rosak..!!
Pe2..fida kena tidur awal laa..kena rest cukup2..InsyaAllah..cepat sembuh nanti..!!

Satu lagi tu..kalau tak tahan sejuk pepagi tu..rebus air panas!!
hehe..macam mak nenek lakk ekk..
tapi dear..MAKNANYA..
I CARE!!!:):):)Take care ekk..:)

Tirana said...

Alhamdulillah..semakin sihat. Wahh.Fida pun minat bola jugak ke? hehee

Khairi said...

Sekali sekala tak apa. sakit jadi ubat ;p

TV rosak? Saya rasa awk tak terjejas pun kot sbb awk kan jarang tgk tv hehe

tajnur said...

Assalamualaikum wbt.
‘ When the Tough Gets Going’ the Going Gets Tough` Hidup kita ini mesti diuji dgn pelbagai keadaan.(Surah AlBaqarah:155 وَلَنَبۡلُوَنَّكُم بِشَىۡءٍ۬ مِّنَ ٱلۡخَوۡفِ وَٱلۡجُوعِ وَنَقۡصٍ۬ مِّنَ ٱلۡأَمۡوَٲلِ وَٱلۡأَنفُسِ وَٱلثَّمَرَٲتِ‌ۗ وَبَشِّرِ ٱلصَّـٰبِرِينَ Tetapi dlm penghidupan kita pun mesti sedia bersama-sama menghadapi kesusahan dan kesenangan. Surah AnNashr:5-6 فَإِنَّ مَعَ ٱلۡعُسۡرِ يُسۡرًا (٥) إِنَّ مَعَ ٱلۡعُسۡرِ يُسۡرً۬ا Maka sesungguhnya bersama2 kesulitan itu ada kemudahan, (5) sesungguhnya bersama2 kesulitan itu ada kemudahan.
Perkataan `مَعَ ` bermaksud bersama2 bukannya sesudah. Ada seketika, kita dalam kesusahan, ada seketika kita dalam kesenangan. Kena byk2 sabar. Wallahualam

MaizaC'Joe said...

salam

tengok bola.. wahh.. minat rupanya.. maiza emm.. xmo tengok la.. jarang tengok tv.. bleh caya ka.. apa2 pun take care..

Afida Anuar said...

Ummu-->salam ummu..alhmdulillah sudah beransur..itulah, tv pulak meragam..bersabar je la.

Abdul Razak-->Salam saudara..alhamdulillah..sekali sekala sakit,apa salahnya.. wahh,saya tak berapa minat sangat tennis..badminton dengan bola sepak, saya suka!..erkk.

Kak Tinie-->Salam kak tinie...kak tinie kata mujur tv rosak? heheh... Alhamdulillah fida mmg jenis tidur awal...pukul 11 tu dah 'belayar'.. dun wori akak, insyaAllah..... Kak Tinie, mandi dengan air panas, tak rasa 'kick' arr...heheh

Kak Tirana-->Alhamdulillah kak tirana... eh minat!! masa piala dunia tahun 2006,ada kat rumah. Masa tu layan bola dengan ayah je berdua..siap kejutkan ayah lagi bangun tengok bola..hehe.. Tahun 2002 kat UIA. Pukul 12 bilik tv dah kene tutup... tapi kitaorang2 yang tegar nak tengok bola ni, sanggup menyusup masuk bilik tv..bola punya pasal...huh..cerita waktu muda remaja dulu la kak..sekarang,tv rosak..elok la tu..hehe

Khairi-->Khairi..memang la tak jejas tak tengok tv..tapi piala dunia...separuh akhir..akhir...rugi tak tengok..erkk... nak terai cari site yang boleh tengok online la..erkkk

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt..Benar..dalam setiap kesusahan,ada kesenangan...dalam setiap kesenangan ada kesusahan..yang penting, kita sebagai hamba...harus sentiasa bersabar dengan kesusahan...jangan mengeluh. InsyaAllah ada jalan keluar..thanks..

Maiza-->Salam maiza... berangan je nak tengok, hakikatnya tak leh tengok pun..minat jugak la sket2..heheh

aideeb said...

tengok dlm mimpi best pe...boleh control game...boleh buat sepakan maut...

Afida Anuar said...

aideeb..masalahnya skrin bola tu tak muncul dalam mimpi..nak buat sepakan maut mcm mana deeb..hehehe

uNcLeJoE said...

tv rosak tak pe kan.. tak de rasa apa apa kan.. tal ralat pun kan.. msih ada broadband... hehehe

owhh tak sihat... ambil kapsul BARAKA... ganti paracetamol... lagi bagus...

:-)"" Uj dah kembali.. hehehe

Afida Anuar said...

ahaaa....fida tak pakai broadband..fida pakai streamyx..wireless;).... itu la..tv takde boleh hidup lagi..kalau streamyx buat hal...mmg haru!...

kapsul baraka?1st time dengar ni..hehehe

Katak Gomok Sulie said...

semoga cepat sembuh...
kesimpulannya sentiasa ingat padanya walupn dlm susah dan senang, insyaallah hidup akan aman bahagia...amin...hahaha...mentang2 hari jumaat, tetiba jadik baik sikit....hehe......get well soon!

renny said...

Hi, salam kenal.
Silahkan kunjungi informasi tentang berbagai karya ilmiah dari kami
http://www.unand.ac.id/arsipua/abstrak/
Blog saya

renny said...

Hi, salam kenal.
nice blog. Silahkan kunjungi informasi tentang berbagai karya ilmiah dari kami
http://www.unand.ac.id/arsipua/abstrak/
Blog saya

penjejak maya said...

salam,

moga sihat walafiat je..

tv tu pun tak sihat ke buatlah urutan ketuk-ketuk sikit hehe

Afida Anuar said...

Katak Gomok Sulie-->Thanks...yeap.moga hidup sihat2 selalu di sana..

Renny-->salam..thanks...we'll do soon..thanks..

Penjejak Maya-->Salam..alhamdulillah..dah sihat dah.. itu la..tv tu dah puas ketuk urut..tak jalan jugak..heheh

 

Browse