Mahal...

Friday, June 18, 2010
Incik Hitam...dah nama pun Incik Hitam, pasti semua tau warnanya hitam. Legam. Ada satu masa... Incik Hitam diselaput penuh kotoran. Debu. Hujan. Selut. Sakit mata memandang..... tiba-tiba di satu bahagian cermin yang diselaputi debu, ada orang conteng no telefon! Tapi sayang, kurang jelas,erkk...Itu cerita dulu-dulu. Tamat.

Cerita pagi tadi...keluar dari rumah untuk ke tempat kerja, dari jauh dah nampak ada satu kertas putih melekat di wiper Incik Hitam. Biasanya kertas-kertas iklan yang nak jadi kaya dengan cepat la banyaknya diaorang letak kat kereta-kereta yang parking kat sini. Tapi pagi tadi, yang peliknya, kat Incik Hitam je ada...kat kereta lain takde.

Makin aku menghampiri, makin nampak jelas kertas putih itu. Bukan kertas iklan pun, tapi sampul surat...jeng jeng jeng.... Aku ambil sampul yang sedikit Kebasahan terkena hujan pagi. Tengok dalam sampul, ada surat. Oh!

Rupanya ada hambaAllah mengirim surat salam perkenalan melalui Incik Hitam.... sudahhh!!!

Bila baca isi kandungan surat yang beberapa patah tu, aku tau dah...aku takkan buat apa-apa. Sebab, mungkin ada budak-budak yang nak main-main, atau….apa pun, perempuan patut jual mahal sikit..iyer dak? erkkk..

PS: Saya masih menunggu dengan sabarnya untuk bahagian 1 bertukar jadi bahagian 2. Amacam penggodam linux tersohor? Bisakah hari ini? ;)

20 comments:

Pn Kartini said...

salam my dear..:):)

Akak tersenyum niii..
rupa2nya dapat surat dari ur secret admirer yaaa..ermmmmm....:):)
Pe2 jgn panic!!!:):):)relakssssss..hehehe

ok dear..take care:)

Abd Razak said...

Salam...:)

Tersenyum juga saya ni seperti orang atas sana tu..:)

Secret admirer ker atau surat saman ermmm.

Bisakah Terbuka Kalbu..

MaizaC'Joe said...

salam...

hehe... membaca sambil tersenyum malu2 kucing.. perutusan di hantar melalui Incik Hitam.. wahh!! tak lama dah.. klu secret admirer ehemm.. ya tak lama dah :) klu surat saman?? ekk!! aduh.. ehh!! apasal org lain xkena saman pun...

Khairi said...

wahaha. idea yg cemerlang tu letak kat kete seb baik tak kantoi hehehe

Tirana said...

Hehehe..dalam zaman yang serba canggih ni, masih ada lagi yang guna cara surat layang macam zaman dulu-dulu. Fida, dia malu la tu nak berdepan..

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Itu bukan mahal namo eh, tu hargo diri dlm Islam. Namo pun bungo! Tontulah byk kumbang bertorbangan? Manolah tau, kalau2 kono gayo eh, meloket la teghuih. Mudah2an adolah berito yg baik nak didongar eh! ( Sekali skalo ckp BI Kualo Pilah)

aZr|n said...

fida, tak sabar nak tunggu kisah surat lagi... macam sweet je.

penjejak maya said...

salam,

nape tak masuk dalam peti surat saja taklah kebasahan jadi pula kereta tu peti surat bergerak hehe..

Afida Anuar said...

Kak Tinie-->Salam kak tinie.... ada la tu kut budak-budak yang nak memain..fida releks je ni..hehe

Abdul Razak-->Salam..hehe saudara... yang pasti memang bukan surat saman;).. soal terbuka atau tertutup..waAllahualam..

Maiza-->Salam mai..dah tak lama apa tu? hehe..bebudak main2 je tu kut mai... tak rasa pun ada SA..erkk..

Khairi-->Dia biasa buat tu kut,pasai tu tak kantoi..erkk... su'u zann pulak..hehehe

Kak TIrana-->tak gentleman la kalau malu nak berdepan..ke mcm mana kak? heheh...dia minta no tpon... huh,memang fida takkan kasi..erkk.

Tajnur-->Waalaikumussalam wbt..BI kuala pilah rupanya, sedap pulak kedengaran..nasib baik saya memahami..hehe. yeap..harga diri, bukan sombong atau jual mahal..tapi harga diri tu yang utama... meloket tak meloket,rasanya tak meloket kut..erkk..

Azrin-->Saya harap berhenti sampai situ je kisah surat..sebab... takut...erkk..entah sapa-sapa la tuh..lagipun kita tak tahu niat manusia ni...kalau baik tu,alhamdulillah la..kalau yang tak baik tu..minta Allah selalu lindung...

Penjejak Maya-->Pangsapuri kat sini ada 16 tingkat...setiap tingkat ada 16 unit rumah... tentulah dia tak tahu nak masukkan dalam peti surat rumah yang mana satu.. saya rasa la..pasai tu kirim kat wiper kereta je,hehee mungkin pernah terserempak dengan dia kat area parking..waAllahualam... misteri, misteri...

Stridz said...

kisah surat ni mcm permulaan cerita yang menarik. ehem. tumpang senyum :)

p/s insyaAllah beberapa hari lagi utk sambungan itu.

Afida Anuar said...

Stridz...ehem:D
Tiada mula atau akhirnya...saya harap, cukup setakat tu je la. Nak turun lap kereta pun dah tak berani..huhu...

PS: InsyaAllah, rasanya masih dikurniakan kesabaran lagi ni;)...

nurulb said...

:)..pewitt Fida...t update kalau de progress. :p

Hafeeny said...

hahaha..baca sambil gelak..

sy pun penah dapat, dia siap salotape letak kat tmpat buka pintu pemandu.. ada nombor tepon...sy terus buang, eh...tapi amik balik, then terus check keliling keta kot2 la ada org baik hati terlanggar kete saya..pas tu rasa bertanggungjawab tggl no tepon utk claim...hehe..

miSs dee 4 dino said...

terbaek ah fida..
dasat..buat saya tersenyum..:)
dalam diam..rupanya ade seseorang sering memerhati kamu..n salam perkenalan dihulurkan pada encik itam..

niwtode said...

dahsyat!! tak sangka aku Encik Hitam sanggup jadi posmen.

cayalah Fida, pompuan kena jual mahal sket. kalo betul dia gentleman apa kata tunjuk muka, tegur sapa ? huhu

Afida Anuar said...

Uyul-->hehe..phewitt...takmo update dah..nak buat senyap je..hehehe

Ifah-->wahh pernah dapat gak yer...yang akak ni pulak yakin sebab bukan kes langgar lari ke apa, tapi memang nak kenal berdasarkan bait-bait intipati surat..eceh...

Ida-->dasat gak ida..buat saya jadi takut...tak membasuh incik hitam saya wiken baru ni.....sebab seriau kut2 ada yang duk perati...hahha perasan!

Edot-->Incik Hitam...sanggup jadi apa saja Edot..haha.. betul2...kalau dia gentleman la...erkkk...

miSs dee 4 dino said...

kamu buat saya ketawa besar..cian incik hitam xmandi..xpe lah..kot2 ade yg perati lagi dpt lagi incik itam jd posmen..update tau nti..mau tau jgk..

Afida Anuar said...

erkk..ida,takmo update dah pasal ni..hahah..entah apa2 pulak rasanya pi cerita kat cni..erkk...

itu la..kesian kat incik hitam saya..comott sangat 2 minggu tak berlap..hoho

boy said...

asal nurulb kat atas tu lebey2 plak?
nakal btol la nurulb tu kan?

Afida Anuar said...

takpe2 boy, nurulb memang nakal sket.. maafkan lah dia;)

 

Browse