Lumrah Hidup...

Wednesday, October 07, 2009
Jika hati kita bersih, nescaya diri kita akan senang. Semua masalah yang datang, bukanlah satu masalah yang berat. Tapi, hanyalah satu lumrah kehidupan, satu perkara biasa. Jika kita terasa hati, senyumlah. Berdoalah agar senyuman itu mampu mengikhlaskan semua perkara. Tak perlu kita simpan, tak perlu kita membalas, malah lepaskanlah..

(copy ayat dari akunya status kat Facebook, entah mana aku terjumpa ayat ni..)

Hari ni 7 oct,genaplah usia aku '72' tahun. Iskk, dah tua benor aku ni. Gigi pun takdak, tinggal gusi jek ni haa...hehehe. Terima kasih kepada semua yang hantar message ucap selamat ulang tahun hari lahir. Terima kasih juga kepada yang plan nak belanja aku makan. Tak sabo ni!! hehehe.

Aku pun nak ucap selamat ulang tahun hari lahir jugak la kat diri sendiri.

Fida...selamat ulang tahun hari lahir!!

Sekian..

10 comments:

Tirana said...

Selamat harijadi...muda lagi..baru 27 tahun..hehehe

natni said...

ctrl+c & ctrl+v

(kak)Fida...selamat ulang tahun hari lahir!!

=)

Kehelan said...

Fida... Selamat hari LAhir... moga yg baik2 semuanya utk Fida selamanya...

Khairi said...

Selamat hari lahir Fida,

Doa saya:

Semoga Allah murahkan rezeki.
Semoga umur mendatang memberi lebih banyak manfaat.
Semoga dipertemukan dengan belahan jiwa sebaiknya.

InsyaAllah, barangsiapa byk sabarnya, itulah ganjaran lebih besar drp apa yang dapat bahkan tidak pula disyukuri, kan?

Gambatte!

Afida Anuar said...

Kak Tirana-->hehehe...kak tirana je kata muda, orang lain smua kata dah tua..hehehe..mekasih kak tirana!

Tan-->mekasihhhhh tan.

Kay-->mekasih kay..moga yang baik2 juga utk kay...

khairi-->mekasih khairi.. sejak smlm, bila bc msg dan doa kawan2 buat sy.. saya terharu..
ya Allah, kurniakanlah kebaikan buat semua sahabat2 ku..

Lan Bingka said...

salam ziarah..
selamat hari lahir..

Hafeeny said...

Kakak..
Ehehe..selamat ulangtahun yg ke 72!
Semoga terus panjang umur, murah rezeki dan sentiasa gembira utk menghadapi hari2 mendatang..
p/s hantar la sikit kek kat tkt 6.

Afida Anuar said...

Lan Bingka-->terima kasih...sila2 masuk..jangan malu2..

Ipah-->hehe..mekasiih ipah...klu ada rezeki insyaAllah akak antar..klu tak..erkkkhheh

[palie] said...

selamat hari kejadian... hehehhe... semoga panjang umo dan murah rejeki hendaknyaaa..

Afida Anuar said...

lambat wish..tak terima dah,hehehe...(konon)..

palie..mekasihhhh

 

Browse