Mengintai Kedamaian..

Monday, May 25, 2009
Hujung minggu,Sabtu dan Ahad semalam dan malam semalam, streamyx kat rumah buat hal lagi, entah mengapa. 2,3 malam sebelum tu, ada jugak dia buat hal. Tapi sekejap jek. Ni sampai 2 hari 2 malam. Dah la kejadian itu berlaku di hujung minggu yang aku memang tiada plan untuk ke mana-mana melainkan sekadar melepak di rumah bertemankan tv, lappy, makanan-makanan, erkk.. owhh dan bayangkan lappy cap dell yang berwarna biru gelap itu tidak mampu dihubungkan ke alam maya!! Aku terasa seperti berada di alam gua. heh! hehehe...

Namun, ketiadaan streamyx tidak pernah mematahkan semangat juang aku untuk terus hidup mengharungi 2 hari cuti hujung minggu di rumah. Banyak benda yang bisa dilakukan. Tidur, makan, tidur, makan..bla bla bla..makan, tidur, makan, tidur....hehehe..nope la...just kidding;). My life is not about eating and sleeping and sleeping and eating. If i'll do only those, i'll be 'dead'..hohoho.

Meeting dengan pihak atasan 'projek pecah penjara' pada petang Jumaat yang lalu agak mengejutkan. Projek ini di 'extend' lagi sehingga akhir bulan 7. Bermakna aku akan berada di dalam 'penjara' sehingga waktu itu. huh! Lamanyaaaaa!!!

Apa yang menyedihkan, ada sebahagian daripada team member kami yang terpaksa berpindah ke 'client site' di Subang bagi meneruskan 'projek penerbangan'. Semakin sunyi jadinya ODC kami. Semakin pilu dibuatnya erkk. Namun apakan daya, kerja punya pasal....nanti kang tak pasai-pasai kene buang..huhuhu

p/s: Kedamaian itu masih setia aku intai...entah bila dia nak membalas intaian aku..erkk;)

5 comments:

Tirana said...

Fida..

Kesiannya terpenjara untuk jangka waktu yang agak lama..hehehe..tapi kan duduk dalam penjara sekarang ni lagi selamat kot..kat luar tu entah apa bahaya yang ada..kena samun, kena rompak..silap2 kena bunuh..menggerunkan..

Kehelan said...

Fida... ooohhh... ada rahsia eh! baca komen2 org lain, mcm sdg berbahagia di samping si dia jek... ekekekekeke

Khairi said...

bangun fida makan.

dah la mkan tu fida, tido plak.

jaga2 bmi tu fidaa.. :p

feresa~* said...

aiks..k.fida..maen intai mengintai lak dier..:P..

Afida Anuar said...

Kak Tirana-->heheh..'penjara' yang memenjarakan jiwa raga..heheh..tp betulkan gak, kat luar sana lagi bahaya, baik duk dalam penjara..heheheh

Kay-->komen2 sapa tuh kay..mana ada la kay..takde 'si dia' pn...serius!.hehe

Khairi-->wahh mcm anak raja pulak ada orang suh makan,suh tido...hehehhe

Cheq--> caakk!..heheheh

 

Browse