Monolog...

Sunday, March 11, 2012
Kadang-kadang...
Kita hanya perlu diam...
Untuk merasakan indahnya nikmat pagi,
Dan tenangnya malam hari.

SubhanaAllah...

143 comments:

Kamsiah said...

salam
lamayna cik adik comei ni menyepi...bertapa kat mana...

Tirana Mutiara said...

Lamanya menyepi...lebih lama dari kak tirana..hehehe

nur aisya humaira said...

betul2...salam kak fida..rindunye, even tk pernah bertemu...=)

senyumSOYA said...

akak!!! kite rindu akak... ^^

jgn diam lame sgt tau pasni...

eita said...

dia dah mai dah....
kadang2 diam tu buat orang banyak bertanye....
kemana menghilang...

Norsha said...

Ada waktu
kita juga perlu membisu
agar bisa mendengar angin berlagu
atau irama ombak yang pilu.....

Selamat Kembali fida, terubat rindu......

fuad ansari said...

excited nak komen sebab dah lama tak komen.. (",)

saya harap,
andai satu hari nanti saya diam..
akak tolong doakan yang baik2 agar saya aman dan tenteram.. (",)

nahmy said...

benar, kekadang diam itu indah...

Gen2Merah said...

ya setuju...

Sometimes silence is the right way....

selamat kembali my fren..

Afida Anuar said...

Kak Kamsiah-->Salam kak kamsiah... hehe..cik adik comei ada je kat cni, tak bertapa kat mana2 pun.. akak apa khbar?

Kak Tirana-->hehe, sekali sekala kak... nak buat camna.

Aisya-->rindu jugak kat semua... rindu...rindu sangat2

SS-->errr..klu diam jugak? gagagga..gugugugu..hehe.. rindu kat SS jgak!

Kak eita-->hehe...nasib baik akak sudi lagi nk kawan dengan fida....
kak, tak hilang ke mana pun, cuma kata2 yang hilang...huhu

Kak Norsha-->Assalamualaikum kak norsha, Allah..... harap2 fida dapat kembali, tp kalau fida menyepi lagi lepas ni, harap dapat diampuni... terubat jugak rindu buat akak...dan buat semua..

Fuad-->Allah Fuad... malu akak, lama menyepi, tapi Fuad masih lagi sudi komen kat sini..

iNsyaAllah...insyaAllah Fuad, sama2 kita. Doakan akak jugak!..jika ditakdirkan akak diam dulu..

Nahmy-->sangat indah nahmy!

Gen2Merah-->moga saya kuat untuk betul2 kembali..kawan.

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Likewise say, Silence is a lady's loudest cry. In further extend, she might really hurt when she starts ignoring all.
Anyway, itu orang dulu kot! Orang sekarang ini mungkin `At last, she gave up on a miracle`. Apa2 pun, doakan saja yang terbaik untuk Afida. InsyaAllah.

Cikgu Ma said...

assalamualikum..kak, apa khabar? dari hati sejujurnya, saya rindu nak komen kat entri akak..p mana? ^_^

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Diam itu perhiasan tanpa berhias.

"Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah ia berkata yang baik atau diam.” (Riwayat Bukhari & Muslim)

Afida Anuar said...

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt.. Tajnur! Aminn, insyaAllah moga2 yang terbaik juga utk Tajnur juga dunia akhirat.... Frankly speaking, im not yet gave up... im just...me, who is trying to make something of myself;)... tetiba terspeaking, heh:P

Cikgu Ma-->Waalaikumusalam dik..alhamdulillah akak sihat2 je. sejujurnya, akak x pi mana2 pun. Cuma.......hmmm..gagaggaga..

Abdul Razak-->Waalaikumusalam wbt... kalau diam tu nampak cantik kan?;)

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear dik fida..:)

...Sepi itu indah..
Moga kebahagian dan keberkatan sentiasa mengiringi diri jua...

p/s:moga tak lupa akak yaa..

Pencari ALLAH said...

dan belajar erti kehidupan :)

nyanyisunyi said...

assalamualaikum Fida

eh...akak rasa lama sungguh fida tak ke udara..ke akak yg dah lama tak ke sini...

diam tu lebih baik dari berkata2 yg menyakitkan hati2 kita dn hati2 org lain...

Rashid said...

Diam bukan sebarang diam tuu .. duk fikirkan ehemm ehemm ke fida? opss!!

izla said...

susah nak diam..sebab diri ini suka cakap. huhu

Afida Anuar said...

Kak Tinie-->Waalaikumusalam my dear kak tinie, Amin, moga akak pun sama... insyaAllah kak, tak lupa akak.. tak lupa...

Pencari Allah-->Dan jangan lupa senyum;)

NyanyiSunyi-->Waalaikumusalam kak..fida yg lama tak ke udara..fuh.... pasai tu la. errr...ampun kak..

Cikgu Rashid-->Opsss..cikgu rashid ni, tau tau je yerr!:p

Izla-->he he, takpe. Boleh praktis tuk diam. Diam di hati jua di bibir;)

Pencari ALLAH said...

Senyum terhadap sesuatu yang pahit kak.. :)

aliff muhammad said...

Akhirnya kamu muncul kembali. Senyumlah.Hidup tidak selalu indah, namun tidak jua terlalu payah.

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

Afida Anuar said...

Pencari Allah--> iyer, nanti akan terasa kemanisannya

Aliff-->muncul, rasanya untuk sketika, tp berharap bukan seminit jua sesaat...huhu

Sahrom-->waalaikumusalam sahromm

eita said...

datang jenguk sini...
:D

menggatal said...
This comment has been removed by a blog administrator.
shameel Iskandar said...

Diam memerhati dan meneliti dan bukannya diam menuli buat tidak reti. Diam mencari frasa-frasa maknawi dan bukannya diam membiarkan diri laryt bersama mimpi.

Zeaf I-sahus said...

Diam sambil berzikrullah pon ok juga~ (>_<)

Afida Anuar said...

Eita-->aduhh kak, malunya akak datang jenguk, tapi takde apa2 pun ni..huhu

Shameel-->Diam....saya masih lagi 'diam'..huhu

Zeaf-->a'aa, thanks for the reminding

fuad ansari said...

lama bermonolog nampaknya.. susah saya nak celen.. (",)

eita said...

rindu kat fida..
tu yang datang melawat tu...
tapi tak bawak apa2 pun..mri jari sepuluh je..
hehehhe..
sihat?

Afida Anuar said...

Fuad-->Tak yah celen la fuad, gerenti akak menang punya!;)


Eita-->Kak, saya kat kg sekarang, lalu kat dungun teringat kat akak... tu la, singgah jugak kat sana, cuma.... saya tetap di sini masih menyepi;)

Park Shake said...

Salam Mak Ngah....
Amboy dgn kita tak rindu ker....

eita said...

lama sangat menyepi tu....

eita said...
This comment has been removed by the author.
Norsha said...

Salam fida,
apa khbar? moga sihat selalu hendaknya....

Afida Anuar said...

Park Shake-->Salam...saya bukan Mak Ngah la, Pak Ngah, saya Mak Long!..eh silap..Kak Long!!..hehe, tak pun...:p

Eita-->Tu la kak, entah merajuk pada apa 'ketukan tangan di keyboard' ni..

Kak Norsha-->Salam kak, ahamdulillah..Fida sihat2 di sini. akak apa khabar di sana?

Noor W.Hudaa a.k.a Noorieda said...

Assalamualaikum wbt..

Bumi terus berputar,
Masa ligat berlari,
Hati ini berasa hambar,
Apabila dikau pergi...

Akak....mana akak pergi.....;'(

Afida Anuar said...

Waalaikumusalam wbt..my dear dik ieda...

Akak ada dik...ada ni..tak pi mana2 pun. Cuma.....

eita said...

merajuk betol lah nampak nyer ni.....

Afida Anuar said...

errr.. tak merajuk pun kak.. sungguh tak merajuk ni!..

Noorieda Mohamad Ali said...

;'(

Afida Anuar said...

Ieda...errrr jangan sedih2 dik...

Kuazue Mohamad said...

silent is golden..

Afida Anuar said...
This comment has been removed by the author.
Pn Kartini said...

knock!knock!knock!!...

where r you my dear?!

Afida Anuar said...

Ya Allah kak tinie, mintak maaf sangat2...biar akak tertunggu lamaa....adehhhhh, fidaaaaaaaaa!!!

fida ada je ni kak...ada je ni..

eita said...

ada orang tak?

Afida Anuar said...

ada kak...ada.. InsyaAllah jumaat ni fida nak singgah Dungun;)

Ieda Hudaa Mohd Ali said...

Kak....lamanya menyepi...............

Afida Anuar said...

he he he..ieda..nak cukupkan setahun aci dak? agaggaga..

eita said...

singgah dungun je bukan singgah umah akak pun..huhuhuhu

Khairi said...

salam,

lama xdgr kabar. awak sihat? buat pe skang. ada masa sms ok.

Afida Anuar said...

Kak, kasi alamat... insyaAllah nnti lalu ikut dungun lagi fida singgah;)
dengan peta sekali..hehe

Khairi, salam...alhamdulillah saya sihat je khairi, awak? absyar dan Ja, sihat?? saya...masih di sini. Tengah balas komen awak..ehehe... takde la. Saya masih di sini. Masih..... eh, dah sms hari ahad haritu. takde balasan pun:(

eita said...

sekarang ni akak gi shah alam 2 minggu...
pahtu gi lepak kat cheras plok...
sambut pose dengan kakak n anak sedara...bergilir umah..
terasa macam bermadu plok...hahahahhah.....
duk kat umah pun sorang2 jugak...
syahdu rasanyer....

panjang plok rasa nyer malam ni...

fida sihat?
mak dah ok ke?

eita said...

Akak nk g putrajaya ni..
Nk tgk pesta flora

Afida Anuar said...

Allah....kak,time akak dtg kl..saya pulak ada kat kg...heheh... Adehhhh org dungun bleh sampai pesta flora..sy tak de ksmpatan nk pi pn lagi kak..dan rasanya mmg xsmpat nk pi kot..hehe

eita said...

Akak ada kontrak 2 minggu jd baby sitter ka shah alam ..saja mai awal...lepak kt umah ank sedara n kakak...la ni ada kt shah alam dah

senyumSOYA said...

kak fida!! nak number phine..huk3~ rindu sgt2~ ^^

Afida Anuar said...

Haaaa, ni mesti nak jemput pi kenduri ni..sat akak usha email..

Mutiara Bernilai said...

akak,,,update2 :)

nak post baru :)

Afida Anuar said...

Kak Eita, duk shah alam sampai bila? puasa kat cni ke? nnti fida pi shah alam, fida usha akak eh..

Mutiara..errr..aaaaa...alamakk...hmmmmm... gaggagaga. InsyaAllah.. nnti akak update ye dear..

Zunaidi said...

Mana menghilang nie..huuu

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga saudari afida sihat hendaknya dan sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah SWT...aamiin

Selamat berpuasa dan teruskan perjuangan untuk merebut takwa sehingga di akhir Ramadhan nanti.

Maaf jika ada terkasar bahasa tersalah bahasa...maaf ya!

Afida Anuar said...

Zunaidi..x mghilang ke mana pn..ada je ni.. Maaf lama tidak berkisah di sini..dn berkunjung ke sana

Abd razak...waalaikumusalam wbt...aminnnn ya rabb.. Saya doakan saudara juga sihat dan Sentiasa berada dlm rahmat dan kasih sayang Allah selalu
InsyaAllah saudara...moga kita semua beroleh taqwa..tiada apa yg saudara perlu pohon maaf..seharusnya sayalah yg perlu mohon kemaafan kerana lama tidak berkirim berita dan bertanya khabar saudara, tidak berkunjung sana...Allah...lamanya saya menyepi...

cikguNae said...

Assalamualaikum Afida,

Salam Ramadhan...

Azian Elias said...

INDAH NYA.. terutama kalau kita menanti matahari terbit kannn...

lama tak singgah sini. fida apa khabar dear?

Afida Anuar said...

Nae...waalaikumusalam cikgu nae....salam ramadhan juga buat nae sekeluarga..mohon ampun maaf andai ada silap salah...
Selamat berpuasa...

Azian...kak..alhamdulillah...fida baik baik je..akak apa khabar..maaf kak..lama sgt fida menyepi..selamat berpuasa kak..

eita said...

akak dah balik dungun dah....

Afida Anuar said...

fida dah balik bandar balik ni kak..errr..gagagaga....berselisih kat tengah jalan nampaknya kita...

fuad ansari said...

kak afida, are u ok? macam ada yg tak kena je.. lama sgt menyepi.. (",)

salam ramadhan.. (",)

Afida Anuar said...

fuad, alhamdulillah... akak ok, sangat ok. Hmmm... itu lah. Kenapa entah... hmmm..nak kata menyepi.. kat komen ni kecoh pulak..gagaggaa...

salam ramadhan juga buat fuad sekeluarga...ampun maaf jika ada salah silap.. selamat memburu lailatulqadar, insyaAllah moga bertemu...

Pn Kartini said...

Assalamualikum my dear dik fida sayang...

Slmt hari raya buat fida sekeluarga..
Pastinya fida dah sampai kat Pulau Rusa nihh:-)
Moga dik fida dilimpahi kebahagiaan dan keberktanNya..
Maaf akak andai ada salah & silap..
Take care

P/s:...akk dtg ni..tanda akak tak lupa fida ya...
;-)

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Selamat Hari Raya Idul Fitri
Maaf atas segala silap dan salah
Moga Allah menerima amalan kebaikan kami dan amalan kebaikan kalian...aamiin

Moga saudari sihat hendaknya atas kurniaan~Nya dan sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya...aamiin

:)

Pencari Allah said...

Selamat Hari Raya kak. mohon maaf zahir dan batin.

Afida Anuar said...

Kak Tini-->Waalaikumusalam my dear...kak tini... yang telah lama ku tidak melawat kamar tulisnya. Fida pohon ampun dan maaf..atas kesepian, ketidaklawatan fida selama ni... maaf andai ada silap kata dan bahasa..
Taqabbalallahu minna wamingkum kak tini.... jazakaAllahu khairan kathira..

PS: JazakaAllah kak..fida pun tak lupakan akak. InsyaAllah selagi masih ada nyawa. Mana boleh lupa akak tini yang comel;)

Abd Razak-->Waalaikumusalam wbt.. saudara abdul razak. Salam aidul fitri juga buat saudara abdul razak sekeluarga. Taqabbalallahu minna wamingkum...

Alhamdulillah.. moga saudara di sana juga sihat dan sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah selalu.. Amin. JazakaAllahu khairan kathira saudara..


Pencari Allah-->selamat hari raya dik... taqabbalallahu minna wamingkum... maaf zahir dan batin, andai kesepian ini mengundang salah dan silap...

eita said...

selamat hari raya fida...
agak terlewat di sini..
maaf zahir batin

Afida Anuar said...

selamat hari raya kak...maaf zahir batin.. maaf kak, terlewat jgk ucapan balas sampai..huhu..

Rashid said...

as salam ..

ehemm ehemmm ..
Musafir datang menyinggah ..
Orang kata sepi itu indahkan?
Tapikan bila orang tu menyepi rasanya sepi betul-betul sepi ..

Apapun moga segalanya baik buat fida dan keluarga. Moga tenang, dipermudahkan segalanya dan damai hati ..

Dari insan yang juga makin menyepi kerana ingin mengetahui adakah sepi itu betul-betul indah? hehe ..

Khairi said...

Salam,

awk kemana? lama xupdate.

Afida Anuar said...

Cikgu Rashid-->Salam cikgu rashid, iyer ke cikgu...betul2 sepi eh...wahh terharu saya, ehem ehem.... nak menyepi lagi la kalau mcm tu..hahaha. Cubalah menyepi...nnti mesti ramai peminat cikgu yang rindduuuu;P

Khairi-->Salam, saya..... ada je kat sini khairi.. cuma.... cuma apa ya.. wahhh dah ada whatssapp ye skrang..hehe;)

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

DrSam said...

Guane senyap katup :)

Salam Aidul Adha buat Afida sekeluarga.

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida...

Moga sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah SWT...aamiin

Selamat Hari Raya Eid ul Adha..

Rbin said...

Assalamualaikum Afida,

Hmmm...walaupun saya jarang menjenguk ke sisi..tapi saya perasan Afida dah lama tak update status...samalah mcm saya...

Afida Anuar said...

Pak Joe-->pakjoe...thanks

Dr Sam-->Dr Sam..dop tau la Dr Sam. Yer mari nyakit senyap katup gini..hehe. Ampun dr Sam, lambat reply komen ni, biasa dia hantar notification kat email kalau ada komen. ni takde notification apa...huhu.. Dr Sam sihat? Alhamdulillah, saya di sini pun sihat. Apa pun, terima kasih dr sam..sudi lagi jenguk ke sini...

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak, alhamdulillah..moga saudara abdul razak pun begitu jua. Saudara.....maaf ya lambat reply, saya betul2 tak perasan ada komen tambahan. Saya ingatkan dah takde yang nak jenguk ke sini..huhu. apa pun terima kasih saudara....terima kasih

Rbain-->Waalaikumusalam Rbain.. Allah..lamanya tak baca coretan komen Rbain kat sini....nampaknya Rbain kita sudah berada dalam kapal yang sama dak? he he

eita said...

singgah sini..
apa kahabar fida...lama tak dengar kabar fida...sihat ke?

Pn Kartini said...

assalamualaikum my dear..
akak singgah..sbb teringatkan fida ni..jangan lupa akak tauu!
TAKE CARE!

Fitri, Berry and Faizul said...

very deep thought...anyway, visit my new blog http://mybeautynhealthysecret.blogspot.com/

Rashid said...

assalam ..

tetiba je teringat buah hati .. terus datang jengah sini ..

ermm merajuk lagi dia ni. Camana nak pujuk agar berblog kembali.

psstt fida jom kuar kita pergi kfc. Makan-makan sambil borak-borak. Nak dengar kisah fida .. ;)

School Of Tots said...

Menghayati nikmat diam
Bisa menyedarkan akan nikmat cakap
Kita datang kosong kita pulang kosong
Kita tiada apa
Semua milik DIA.

Anonymous said...

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/]gaming pc uk[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/intel-core-i5-gaming-computers]core i3 gaming computer uk[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/intel-core-i3-gaming-laptops]core i3 gaming laptop uk[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/gaming-mouse-pads]gaming mouse pads uk[/url]

maisarah + zinnirah said...

assalamualaikum acik fida ... ni maisarah aqila ni ... maisarah dah jadi kakak lah...

nama adik nur aisyah zinnirah... abah ngn umi yang bagi nama tuh kat adik... muka sama je mcm kakak kan..?

Deanna Aris said...

benar, sangat setuju.
Impian 2013

Noorieda said...

Assalamualaikum wbt kak fida...

Aduhaiii...bermonolog apakah yang terlalu lama itu...

Rindu menjengah diriku...

sahromnasrudin said...

tumpang lalu

Anonymous said...

setahun sudah menyepi....

Afida Anuar said...

Kak eita-->thanx kak, sudi tanya khbar, alhamdulillah...fida sihat ni... lama jugak tak dengar khbar akak..errr....akak apa khbar?

Kak Tinie-- Waalaikumusalam kak tinie, fida pun teringat kat akak jugak..n semua teman2 blog. rindu memang rindu...insyaAllah kak, selagi hayat di kandung badan..fida takkan lupa akak, dan teman2 blog semua...sampai bila bila..

Cikgu Rashid-->Waalaikumusalm cikgu rashid...heheh, takdenya fida nak merajuk...tapi entah la cikgu. Payah nak cite. Alaaaa, Kfc je? Kalau nak selain kFC aci dak? hahahah

School of Tots-->Thanks...mendalam maksud tu

Uncle Joe-->Unlce Joe!!! Alhamdulilllah....moga jadi anak-anak yang solehah.. Aminnn..bila nak jumpa Makcik fida ni??? kalau mai pulau rusa roger roger la neh..

Deanna Aris-->;)

Ieda-->Waalaikumusalam wbt... Ieda.... Allahualam, akak pun tatau la monolog cap apa ni sampai lama lagu ni..hahaha

Sahrom--->Sopannnya dia...hehe

Anon--> Allah...cepat sungguh masa berlalu kan? sudah setahun rupanya...

Anonymous said...

http://www.4006002833.com
[url=http://www.4006002833.com]太阳城娱乐城[/url],太阳城,菲律宾太阳城

shameel Iskandar said...

Bila Afida nak menjelma kembali ni..

Cantik-la Craft said...

Hai, tumpang iklan

Jom singgah di FB kami cantikla craft & Gift Shop atau blog kami cantik-lacraft.blogspot.com
Pelbagai keychain & DIY Item yg menarik boleh didapati di sana..
kami jg ade menerima tempahan kad utk majlis akikah, cukur jambul, majlis hari jadi & Lain2
Sebarang pertanyaan bolehlah email kpd kami di cantiklacraft@gmail.com

Terima kasih

Rashid said...

salam

ehemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ..

opss ..

helloooooooo ..

Dalam kesibukan, kesepian dan kebingitan, kita terlupa tika hari-hari berlalu begitu pantas sekali.



Moga fida temanku ini sentiasa dalam lindungan dan rahmatNya.


Rashid said...

salam

ehemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ..

opss ..

helloooooooo ..

Dalam kesibukan, kesepian dan kebingitan, kita terlupa tika hari-hari berlalu begitu pantas sekali.



Moga fida temanku ini sentiasa dalam lindungan dan rahmatNya.


Afida Anuar said...

Shameel--> taaaadaaaaaa dah menjelma ni..hehe. Maafla shameel, bukan niat nak menyembunyi diri, tapi entah la... ada lagi ni..ada. Cuma tak nampak je;)

Cikgu Rashid-->Amboiii cikgu rashid, sampai dua kali komen. Sabar..sabar cikgu;) Salam cikgu...alhamdulillah...moga cikgu rashid jua begitu.... time flies so fast cikgu..so fast...

Anonymous said...

Jengok Afida...
Assalamualaikum....
-Nae

zunaidi said...

Salam Fida,
Selamat menyambut Ramadhan..
Moga kembali berceloteh :)

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Ramadhan Kareem. Semoga mengalir keberkahan bulan Ramadhan yang mulia ini ke dalam dirimu lalu diberikan Allah SWT kesihatan yang baik serta kekuatan untuk beribadah kepada~Nya, terus dalam rahmat kasih sayang~Nya...aamiin

Selamat berpuasa yaa..

Afida Anuar said...

Nae-->Waalaikumusalam NAe, Thanks sudi jenguk sini, yang dah mcm nywa nyawa ikan blog ni..huhu

Zunaidi-->Salam zunaidi, ramadhan kareem too. insyaAllah kalau diizinkan.

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak, Ramadhan kareem. InsyaAllah. Moga beroleh taqwa... Amin.

Selamat berpuasa juga saudara;)

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Maaf atas segala silap dan salah

Noorieda said...

As salam wbt...

Kak fida....... Lamanya... kemanakah menghilang... Sudah setahun kak...

Allah, pantasnya masa berlalu...

eita said...

assalamualaikum....lama tak dengar citer?..kemana menghilang adik akak ni?

Anonymous said...

Rahsia memikat pasangan dengan mudah telah terbongkar.. jom tgk kat cni http://karyamalam.com

ady said...

fida ke mana...lama sangat ni....

Anonymous said...

Nonetheless, the model Yamaha alone instructions the
eye of many higher than other brands. com, including car seats, strollers,
furniture and much more, during the site's biggest Cyber Monday sale beginning at
6:00 p. Smooth Jazz music fans will recognize some of the well known
guests that have been assembled to play along with White on several of the tracks.


Also visit my weblog - yamaha keyboards

Anonymous said...

The Mortimers certainly are a marriagable group.サマンサタバサ バッグ 新作 [url=http://www.huntshiawassee.org/] サマンサタバサ 財布 新作 2014[/url] サマンサタバサプチチョイス Cover is the kid connected with David The author Mortimer and also Senga Mucci Mortimer, ヴィヴィアンウエストウッド 財布 新作 http://www.deweykeithly.com/ ヴィヴィアンウエストウッド アウトレット as their father was an efficient オロビアンコ アウトレット http://www.lavalinks.net/ オロビアンコ 財布 Affiliate marketer colonel. John Jay's buddie Stanley Grafton Mortimer Jr.ディーゼル バッグ 新作 [url=http://www.danachristinephotography.com/]ディーゼル 長財布[/url] ディーゼル 長財布 is the first husband connected with Girl Cushing, ヴィヴィアンウエストウッド 財布 [url=http://www.deweykeithly.com/]ヴィヴィアンウエストウッド アウトレット[/url] ヴィヴィアンウエストウッド バッグ 新作 some sort of former empress of recent York society.
This wounderful woman hasイルビゾンテ バッグ http://www.minidiscplayers.org/ イルビゾンテ 財布 レディース turned your girlfriend popularity directly into イルビゾンテ 財布 [url=http://www.minidiscplayers.org/]イルビゾンテ 財布 レディース[/url] イルビゾンテ バッグ an ambitious company: in the wintertime 2006,オークリー サングラス 人気 http://www.nourishthis.com/ オークリー サングラス the lady オークリー サングラス アウトレット [url=http://www.nourishthis.com/][/url] オークリー サングラス アウトレット created a handbag サマンサタバサ バッグ 新作 http://www.huntshiawassee.org/ サマンサタバサ アウトレット brand intended for ディーゼル アウトレット http://www.danachristinephotography.com/ ディーゼル バッグ 新作 Japan set merchandise オロビアンコ 財布 メンズ [url=http://www.lavalinks.net/]オロビアンコ バッグ メンズ[/url] オロビアンコ 財布 メンズ property Samantha Thavasa.

Ucok Tapsel said...

salam kenal
follow you..
follow back

Anonymous said...

Buy Chanel Bags Outlet
bookmarked!!, I like your website!

Anonymous said...

Consumer bank card usage far surpasses the usage of cash and private checks,
especially online. When travelling, as an example,
it might be possible to login in your accounting database and enter transactions for the road.
You will invariably have to notify the organization if pay information changes- as an example, when a staff member receives a raise.


Feel free to visit my website - payroll processing

Anonymous said...

chanel bags outlet
Howdy would you mind letting me know which web host you're using?
I've loaded your blog in 3 different internet browsers and I
must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a
fair price? Many thanks, I appreciate it!

Anonymous said...

Three major credit rating bureaus like Equifax, Experian and Trans
Union are preparing the credit file of the individual. There are certain things very wrong with Experian's offer.
Great you're utilizing 18% this also helps your score.


Here is my web-site: credit report companies

Anonymous said...

In other words, if you have lots of open cards,
reality is that you just will take down your credit rating even if you've zero balance in your
accounts. While the credit history costs nothing, if want
your credit score, it'll have a price. However, all of the still comes having a hard
price to be paid with the part with the debtor.

my web site :: free Credit Report reviews

Anonymous said...

Having an unhealthy credit standing is one of the most frustrating situations that can take the fun from
life. Identity thieves do this to keep the real account holder from receiving bills or mails from
creditors. * They are seeking employment * They are saved to Public Aid (forced to send in copies
of documented proof) * They happen to be denied credit or had adverse
action taken by a creditor.

Here is my blog - credit reporting companies

Anonymous said...

Sources: Personal experience, and check these links out.
The landlord have to take all action to remedy your situation through providing better insulation or making
repairs for the hvac systems. They is one of the biggest producers and makers of document imaging products.


Feel free to visit my page :: home warranty companies

Anonymous said...

you ought to think of whether your best accounting software packages are works with some other accounting systems, such
as the one which is used because of your accountant.
Wrong classification of employees may cause wrong calculation of tax exemptions and violation with the Labor
Standards Act. Running a successful business requires a great deal of
effort, patience and perseverance.

Look at my web blog :: payroll companies

Anonymous said...

Make sure you adequately research all possibilities before making your final
decision. An alternate best characteristic could
be the security and protection that you simply get.
An employee paid $400 weekly, spending fifteen percent with the income on tax and insurance, and another $60 on supporting your children has a disposal earnings
of $340.

Also visit my blog ... payroll online

Anonymous said...

This is a major concern for several because employers and also landlords usually
checks the finance of your applicant and if they see
bad marks on a single's credit, their application will be rejected.
Following can be a few case highlights to delineate what you are facing when dealing with this amoral world.
605 Requirements associated with information in consumer reports.


Feel free to surf to my web blog: free credit score report

Anonymous said...

Knowing your rank will let the thing is all of the opportunities
that can unfold for the specific category and it
may also make you wish to wish to something higher. Do yourself the following
favor and appearance seventy one of the credit file annually.
An adjunct to that's that when somebody living
with your home, such as a paying guest, has low credit score, then it is going to appear on your credit report.


Also visit my webpage: free online credit report

Anonymous said...

Plus checking your credit reports is a great way to catch
an identity thief. Equifax 1-800-685-1111
PO Box 105518 Atlanta, GA 30348-5518. This would assist you to in being current using
your responsibilities and financing obligations.


my blog post - credit report companies

TambahKetinggian.com said...

Hi

salam ;)

Anonymous said...

Article writing is also a fun, if you bee familiar with then you can write or else it is complicated to write.


Also visit myy web-site :: lawyers in Detroit Mi

Anonymous said...

Tremendous issues here. I am very glad to
peer your post. Thanks a lot and I'm having a look ahead to contact you.
Will you please drop me a e-mail?

my homepage; Grandville Jewelers

Anonymous said...

Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over.
I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be
tweeting this to my followers! Fantastic blog and outstanding style and design.

Here is my homepage: bail amount

Fathi Ridhuan said...

asslmkm..lama menyepi, mnnti coretan drpd ukhti lagi..

slmt bercoret kmbali..kmi di sini sntiasa mrindui..

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Mank Solin said...

Thanks :D

Cara Menurunkan Alexa rank

Kelly Tanoto said...

www.indobet77.com

Master Agen Bola , Casino , Tangkas , Togel Terbesar
dan Terpercaya Pilihan Para Bettor

New Promo ( khusus produk 998bet )
- Bonus 100 % New Member sportsbook ( 998 bet ) .
- Bonus 100 % New Member Casino ( 998 bet ) .
( Syarat dan Ketentuan Berlaku )

Promo Terbaru :
- Bonus 10% New Member Sportsbook ( SBObet, IBCbet , AFB88 ,368bet , M8bet , 998bet )
- Bonus 5% New Member Casino Online ( 338a , 1Scasino , Asia8bet , CBO855 )
- Bonus 10% Setiap Hari Bola Tangkas ( TangkasNet , 368MM , 88 Tangkas )
- Togel Online ( Klik4D )
- Sabung Ayam ( New Produk )
- CASHBACK untuk Member
- BONUS REFERRAL 5% + 1% Seumur Hidup

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : indobet77_sb2@yahoo.com
- EMAIL : indobet77@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7238
- WECHAT : indobet77
- SMS CENTER : +63 905 213 7238
- PIN BB : 2B65A547 / 24CC5D0F

Salam Admin ,
http://indobet77.com/

Puan Ummi said...

salam Fida....lamanya adinda menyepi...
akak dah guna email baru sekaligus nick blog yang abru sbb email lama ada problem selain blog lama akak dah x dpt diselamtkan

Masterhk 4d said...

SAYA ATAS NAMA IBU DARMAYANTI DARI RIAU MENGUCAPKAN Puji tuhan terimah kasih AKI DARMO atas nomor yang Aky kasih kekami ini yang pertama kalinya kami menang togel 4D .modal usaha kami sebelumnya habis semua gara-gara togel,tapi atas bantuan nomor jitu AKI DARMO kami akan buka usaha kami kembali.tapi sebenarnya kami juga hampir putus asa karna persyaratan dari Ky ,tapi kami berusaha pinjam kiri kanan untuk menyelesaikan persyaratan yang diminta Aky.akhirnya saya dapat angka jitu dari AKI DARMO dan tembus langsung 4D .bagi teman-teman yang punya masalah ingin menang melalui angka jitu AKI DARMO silahkan hubungi AKI DARMO DI NO,(082-310-142-255) SLAHKAN GABUNG JAI MEMBER AKI DARMO-ATAU KTIK -http://prediksitogelsingaporeakurathariini.blogspot.com >>> ANGKA TOGEL JITU ANDA BERMINAT MEMBELI TUYUL HUBUNGGI AKI DARMO

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ady said...

dah 3 tahun..dan dirimu masih menyepi

eita said...

lama sungguh adik akak ni menyepi kan diri...singgah sini setelah sekian lama tak singgah

Ahmad Zunaidi bin Zulkipele said...

Dah 6 tahun :(

shameel Iskandar said...

Afida lamanya awak menyepi.

 

Browse